трицикл

 • 61кантаридин — у, ч. Трициклічна похідна тетрагідрофурана, що міститься у крові та статевих залозах шпанських мушок …

  Український тлумачний словник

 • 62рикша — (анг. ricksha) во земјите на Далечен Исток (Јапонија, Кина и др.): 1. работник што превезува патници на лесна двоколка што ја влече сам 2. двоколката на таков работник (денес работи главно на ножен погон, како трицикл) …

  Macedonian dictionary

 • 63ски-боб — (нор. ski, анг. bob) вид санка за скијање со која се управува како со трицикл …

  Macedonian dictionary

 • 64Daniel Graz — (Грац,Австрия) Категория отеля: Адрес: Europaplatz 1, Lend, 8020 Грац, Австрия …

  Каталог отелей